SAD: Rusija napada Kijev kako bi smijenila vladu, a Zelenski je primarna meta

Američko Državno tajništvo jutros je objavio kako vjeruju da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski “glavna meta ruske agresije”.

“Predsjednik Zelenski predstavlja, čak utjelovljuje, demokratske težnje i ambicije Ukrajine i ukrajinskog naroda. Očekivano je da će biti glavnom metom ruske agresije”, kazao je za CNN glasnogovornik Ned Price. Dodao je i da nadležna tijela SAD-a već tjednima govore da su se ruski agenti infiltrirali u Ukrajinu te da “djeluju unutar države”.

Zelenskij je u Kijevu ponovio komentare SAD-a.”Imamo informaciju da sam ja osobno meta broj jedan, a potom moja obitelj”, rekao je u videoporuci. Naveo je i da su se pojavila lažna izvješća da je napustio Kijev. “Ostajem u glavnom gradu sa svojim ljudima”, kazao je

Zelenski je u video obraćanju rekao da je ostao u glavnom gradu Kijevu, dok je njegova obitelj premješta na nepoznato mjesto, prenosi BBC. Rekao je da Rusija želi “politički uništiti Ukrajinu skidanjem šefa države”. “Ostajem u vladinoj četvrti zajedno s drugima”, rekao je Zelenski. Američki tajnik Blinken je kazao kako vjeruje da Rusija napada Kijev kako bi pokušali brzo smijeniti vladu, prenosi ABC News.

Komentari

komentar





You may also like