Samodestrukcija u ime humanizma: hoteli na Kanarima preplavljeni afričkim migrantima!

Foto: bestschoolsinspain

Hotelijeri s Kanarskih otoka zahtijevaju od službenog Madrida da poštuje ranije usvojenu odluku prema kojoj ilegalni afrički migranti s početkom 2021. moraju napustiti tamošnje hotele i turistička odmarališta.

Španjolska vlada smjestila je preko 6000 ilegalnih migranata u 17 hotela i turističkih kompleksa. Političari su rekli kako se radi o privremenoj mjeri,  usvojenoj zbog pandemije i nedostatka odgovarajuće infrastrukture za smještaj sve većeg broja izbjeglica iz Afrike, koja će trajati do kraja prosinca prošle godine. Kao rezultat toga, više od 21.000 migranata, uglavnom Marokanaca i zapadnoafrikanaca, stiglo je u Karipski arhipelag do sredine prosinca.

Posljednjih dana njemački mediji opisuju frustraciju stranih turista koji ljetuju u skupim hotelima otoka Gran Canaria, smještenim uz hotele s ilegalnim migrantima. Prema hotelijerima, crni migranti “stvaraju ozračje nesigurnosti na otocima”.

„Strani gosti, uglavnom iz Njemačke, Velike Britanije i Nizozemske, susreću afričke izbjeglice iz obližnjeg hotela, što kvari blagdansko raspoloženje. Dva svijeta se sudaraju … “, – izvijestio je “Der Spiegel“.

Lokalni turistički djelatnici i stanovništvo strahuju da će se ovo stanje negativno odraziti na turistički imidž Kanarskih otoka.
“Smještaj ilegalnih migranata u hotelima prijeti Kanarskim otocima kao turističkoj i sigurnoj destinaciji za odmor”, rekao je predstavnik Udruge za ugostiteljstvo i turizam u Las Palmasu, Nicolas Villalobos.

Mnogi turoperatori upozoravaju kako će, ako se ova situacija ne promijeni, turiste usmjeravati drugdje. To se već dogodilo s grčkim otokom Lesbos i talijanskim otokom Lampedusa, koji su nestali s turističkih karti svijeta, postavši utočišta za ilegalne migrante s Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

Komentari

komentar

You may also like