Samoubojstvo 4 policajca koji su čuvali Kapitol od napada

Još dvoje policijskih službenika koji su osiguravali američki Kapitol od bjesne mase 6. siječnja počinilo je samoubojstvo. Tako se broj policajaca koji su sudjelovali u tom bitnom događaju, a mjesecima poslije počinili samoubojstvo, popeo na četvero.

Policajac Gunther Hashida pronađen je mrtav u svojoj kući u četvrtak, izvijestio je glasnogovornik odjela Metropolitanske policiji (MPD) okruga Columbia u priopćenju. Drugi časnik policije koji je 6. siječnja branio Kapitol, Kyle DeFreytag, pronađen je mrtav 10. srpnja. DeFreytagov uzrok smrti također je samoubojstvo.

Policijski službenik MPD-ja Jeffrey Smith i policijski službenik Kapitolske policije Howard Liebengood, također zaduženi za regulaciju nereda u Kapitolu su počinili samoubojstvo. Njih dvojica su se ubila unutar mjesec dana nakon nereda, izvještava CNBC.

Visoki službenik policije Brian Sicknick, također je sudjelovao u osiguravanju Kapitola, a umro je idućeg dana od dva moždana udara u svom uredu. Liječnici su tada ustvrdili da je “sve transparentno” u vezi smrti te da je umro nakon što su mu neredi pogoršali zdravlje.

U napadu je ozlijeđeno više od 100 policajaca. Ti su neredi doveli do Trumpovog drugog suđenja za opoziv. Zbog nasilja toga dana uhićeno je više od 500 ljudi. Prosvjednici su htjeli spriječiti proglašenje Joe Bidena za predsjednika jer su vjerovali da su izbori neregularni.

Četiri policajca posebnom su odboru Zastupničkog doma tijekom emotivnog svjedočenja prošlog tjedna rekli da su ih tog 6. siječnja tukli, prijetili im, vrijeđali na rasnoj osnovi te da su se toga dana bojali za svoje živote, prenosi Reuters.





Već idući dan nakon nereda u Kapitolu javljale su se informacije da se tijekom tog događaja dogodilo nekoliko nelogičnosti. Policijsko osiguranje je bilo nedovoljno, a svjedoci su pričali o tome da je policija bez otpora propustila prosvjednike unutar zgrade, dok su se s nekima čak i fotografirali. Ipak, policija i obavještajne službe su mogle očekivati nerede taj dan i na toj lokaciji.

 

 





 

Komentari

komentar

You may also like