Saudijska Arabija predstavlja ambicioznu nacionalnu logističku strategiju

Saudijski prijestolonasljednik Mohammad bin Salman pokrenuo je Nacionalnu logističku strategiju koja ima za cilj modernizaciju cjelokupne prometne infrastrukture kraljevstva, izvješćuje u srijedu, 30. lipnja, panarapska televizija Al Arabija.

Provedba velikog programa omogućit će Saudijskoj Arabiji “ulaganje u svoj povoljni geografski položaj u središtu triju kontinenata i diverzifikaciju svog gospodarstva”, izjavio je prijestolonasljednik najveće zaljevske monarhije.

 „Strategija je usmjerena na razvoj infrastrukture i pokretanje nekoliko platformi i logističkih zona u kraljevstvu. Modernizacija i širenje prometnog sektora jedan je od ključnih ciljeva programa Vision 2030, oni su osmišljeni kako bi osigurali održivi razvoj”, izjavio je bin-Salman.

Cilj je najveću arapsku ekonomiju učiniti petom na svijetu po zračnom prometu, povećati broj međunarodnih odredišta za više od 250, lansirati novog nacionalnog prijevoznika i dodati nove mogućnosti u sektoru zračnog tereta, dovodeći svoj kapacitet na više od 4,5 milijuna tona godišnje …

Kao dio predstavljene strategije, saudijske morske luke trebale bi povećati svoj kombinirani protok na više od 40 milijuna kontejnera godišnje, navodi Eadaily.

Program je u cjelini usmjeren na poboljšanje indeksa logističke učinkovitosti kraljevstva, tako da bude među deset vodećih zemalja na svijetu po ovom pokazatelju.

Dio ambicioznog prometnog projekta je željeznička veza između Saudijske Arabije i drugih monarhija Zaljeva.

Strategija će pomoći povećati doprinos sektora prometa i logistike nacionalnom BDP-u na 10 posto, kao i povećati nenaftne prihode te zemlje, koja je najveći svjetski proizvođač „crnog zlata“.

 

Komentari

komentar

You may also like