Savezne vlasti istražuju financije Huntera Bidena – sporno poslovanje u Kini

Nakon što su mediji objavili, pozivajući se na svoje izbore, da savezni tužitelji u Delawareu istražuje financije sina Joea Bidena, to je potvrdio i sam Hunter Biden.

AP navodi, pozivajući se na dobro upućeni izvor, da ministarstvo pravosuđa istražuje dio Hunterova poslovanja u Kini i “druge transakcije”.

Fox News navodi, pozivajući se na izvor iz vlade, da se Bidena dijelom istražuje zbog sumnjivih stranih transakcija.

Drugi izvor pak navodi da se to odnosi na sredstva iz “Kine i drugih zemalja”, piše Fox News. Istraga je navodno započela 2018.

“Gledam na ovo pitanje vrlo ozbiljno ali sam uvjeren da će profesionalna i objektivna provjera tih stvari pokazati da sam upravljao svojim poslovima legalno i prikladno, uz korist profesionalnih poreznih savjetnika”, poručio je priopćenjem Hunter Biden, prenosi AP.
Tim Joea Bidena objavio je kako je predsjednik Biden “vrlo ponosan na svog sina”, piše BBC.

Donald Trump je na Twitteru citirao izjavu novinarke New York Posta da bi 10 posto glasača drugačije glasalo da su znali za aferu Huntera Bidena.

“Svejedno sam pobijedio”, dodao je Trump.

Podsjećamo: svega šest dana prije američkih predsjedničkih izbora eksplodirao je skandal s Hunterom Bidenom. U javnosti se pojavila audiosnimka u kojoj, navodno, on priznaje poslovne svoje kontakte s izvjesnim „kineskim špijunom“. To možete pogledati ovdje.
 

Komentari

komentar

You may also like