Scholz pozvao Rusiju na pregovore s Ukrajinom i rekao da se NATO neće miješati u sukob

Njemački kancelar Olaf Scholz izjavio je da bi sankcije Rusiji mogle biti ukinute samo ako Vladimir Putin postigne sporazum s Ukrajinom. Istovremeno, istaknuo je političar u programu njemačke televizije ZDF, ovo ne bi trebao biti “nametnuti mir”.

Scholz je također kazao kako će Berlin nastaviti podržavati Kijev. Istodobno je naglasio kako nema smisla ponašati se nepromišljeno samo zato što to netko glasno zahtijeva.

Olaf Scholz ima i vlastiti prijedlog koji se sastoji u tome da Rusija najprije povuče svoje snage iz Ukrajine. Istodobno je naglasio da neće biti izravnog sudjelovanja NATO-a u tom sukobu.

“Od samog početka rekao sam da neće biti izravnog sudjelovanja NATO-a, uključujući Njemačku, u ovom ratu. Američki predsjednik je to rekao svojim građanima, također i drugima”, rekao je Scholz, dodajući da “posljednjih godina i desetljeća mi smo uspjeli održati mir u nuklearnom, visoko naoružanom svijetu jer su na kraju svi bili dovoljno racionalni da kažu da neće biti izravne konfrontacije između NATO-a i Rusije“.

Komentari

komentar





You may also like