Sedam mrtvih u napadu na sinagogu u Jeruzalemu

Sedam osoba poginulo je, a deset je ozlijeđeno, u napadu na sinagogu u Jeruzalemu u petak, objavilo je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova, dok je Washington najoštrije osudio taj “očiti teroristički napad”, javlja Reuters.

Izraelska policija opisala je incident kao “teroristički napad” i rekla da se dogodio u sinagogi Neve Ya’akov. Navodno je naoružani napadač otvorio vatru unutar sinagoge.

U četvrtak su izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila u operaciji u Jeninu, što je bio najveći pojedinačni broj ubijenih u sukobima na Zapadnoj obali proteklih godina. U Gazi, glasnogovornik Hamasa kazao je za Reuters da je operacija “odgovor na taj zločin”, ali nije preuzeo odgovornost za napad na sinagogu, kao ni palestinski Islamski džihad.

SAD je osudio “očiti teroristički napad” na sinagogu, rekao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Vedant Patel. Novinarima je kazao da su američki dužnosnici u kontaktu s izraelskim kolegama i dodao kako ne očekuje da će zbog napada doći do izmjene plana putovanja državnog tajnika Antonyja Blinkena u Izrael drugi tjedan. “Još skupljamo informacije”, rekao je Patel novinarima. “To je apsolutno strašno. Naše misli, molitve i sućut idu ubijenima u ovom užasnom činu nasilja. Najsnažnije osuđujemo ovaj očiti teroristički napad. “Naša predanost sigurnosti Izraela ostaje čvrsta”, dodao je Patel.

 

Militanti iz Gaze ispalili rakete na Izrael, tvrdi izraelska vojska





Komentari

komentar





You may also like