Šef Hezbollaha: spremni smo za rat s Izraelom

Hezbollah je sposoban pogoditi bilo koju točku u Izraelu u slučaju neprijateljstava, upozorio je čelnik te libanonske šijitske proiranske organizacije šeik Hassan Nasrallah u nedjelju, 27. prosinca, u intervjuu za televiziju Al Mayadeen.

“Snage otpora udvostručile su svoj arsenal u posljednje vrijeme i imaju dovoljan broj preciznih projektila za pogađanje bilo koje točke u Izraelu u slučaju agresije”, kazao je Nasrallah.

Također je izjavio kako njegovi borci koriste “prikladno oružje” protiv izraelskih bespilotnih letjelica (dronova), za koje je “postalo mnogo manje vjerojatno da će se pojaviti na libanonskom nebu”.

Čelnik Hezbollaha kazao je kako su postrojbe te organizacije u punoj pripravnosti u slučaju moguće vojne avanture administracije Donalda Trumpa protiv Irana. Uz to, podsjetio je kako Hezbollah zadržava pravo odgovoriti na smrt svog zapovjednika Alija Mohsena prije dva mjeseca tijekom izraelskog zračnog udara u južnim predgrađima Damaska.

Osvrćući se na mogućnost sklapanja novog sporazuma između Irana i Sjedinjenih Država pod predsjednikom  Bidenom , šijitski političar naglasio je da takvi sporazumi “ni pod kojim uvjetima neće biti postignuti na štetu interesa naroda u regiji”.

 





 

Komentari

komentar





You may also like