Šef iranskog parlamenta u Moskvu donio „važnu poruku“ ajatolaha Hameneija za Putina

Predsjednik iranskog parlamenta (Medžlis) Mohammad Bagher Galibaf, u ponedjeljak, 8. veljače,  u Moskvi će dostaviti „važnu poruku“ vrhovnog vođe Islamske Republike Irana ajatolaha Sajida Ali Hamneija ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, izvješćuju ruski mediji pozivajući se na iransku agenciju Mehr.

Galibaf je održao sastanak s predsjednikom ruskog parlamenta Državne dume Vjačeslavom Volodinom, kojemu je prenio poruku iranskog vrhovnog ajatolaha za ruskog predsjednika. Sadržaj same poruke nije obznanjen.

Iransko parlamentarno izaslanstvo predvođeno Galibafom stiglo je u Moskvu u nedjelju navečer. Očekuje se da će, osim sastanka s Volodinom, Galibaf razgovarati i s ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i tajnikom ruskog Vijeća sigurnosti Nikolajem Patruševom.

“Odnosi između Islamske Republike i Ruske Federacije temelje se na dugoročnom strateškom pristupu i, u skladu s tim, parlamenti dviju zemalja pregovarat će i surađivati ​​na produbljivanju temelja bilateralnih veza”, rekao je Ghalibaf po dolasku u Rusku Federaciju. Kazao je i kako Teheran i Moskva zajedno rade na različitim ekonomskim područjima kako bi smanjili učinak američkih sankcija.

Ajatolah Hamenei: kršit ćemo nuklearni sporazum, dok SAD ne ukine sve sankcije; to je “konačna” odluka





Komentari

komentar

You may also like