Šef Pentagona obolio od koronavirusa. Bio je cijepljen trima dozama cjepiva

Američki ministar obrane Lloyd Austin objavio je 2. siječnja na službenoj web stranici Pentagona da mu je dijagnosticiran koronavirus.

“Jutros mi je test na koronavirus bio pozitivan. Zatražio sam testiranje nakon što sam razvio simptome dok sam bio kod kuće na odmoru”, kazao je američki ministar obrane u navedenom priopćenju.

Austin, koji ima 68 godina, naglasio je kako ima “blage simptome”, pridržava se liječničkih preporuka i sljedećih pet dana namjerava biti u kućnoj karanteni. Izjavo je kako “zadržava sve ovlasti” ministra obrane i, “koliko je to moguće”, namjerava sudjelovati u virtualnom formatu na ključnim sastancima i događajima.

“Prva zamjenica američkog ministra obrane Kathleen Hicks zastupat će me prema potrebi u svim ostalim slučajevima”, stoji u priopćenju.

O svojoj dijagnozi već je obavijestio druge predstavnike iz vrha Ministarstva obrane, kao i američkog predsjednika Joea Bidena.

“Moj posljednji sastanak s Bidenom bio je u utorak, 21. prosinca, više od tjedan dana prije nego što su počeli moji prvi simptomi. Moj test na koronavirus je tog jutra bio negativan. Nisam posjetio Pentagon od četvrtka”, napisao je Austin.





Podsjetio je i da je prethodno bio potpuno cijepljen protiv koronavirusa, odnosno da je u listopadu primio i treću dozu cjepiva.

 

Komentari

komentar





You may also like