Šef ruske obavještajne službe namjerava se sastati s direktorom CIA-e

Ravnatelj ruske obavještajne službe (SVR) Sergej Nariškin spreman je za susret sa svojim američkim kolegom iz CIA -e Williamom Burnsom. O tome je osobno izvijestio u ekskluzivnom intervjuu za YouTube kanal “Soloviev Live”.

“Za sada moram reći kako s njim nije bilo kontakata, iako sam mu, naravno, prilično pristojno čestitao. Prvo, u pisanom obliku, i drugo, nekoliko dobrih riječi koje on uistinu zaslužuje kao profesionalac na svom prethodnom poslu. … Vjerojatno se on sada upoznaje sa situacijom. Ne isključujem da će stupiti u kontakt”, izjavio je Nariškin.

Ukazao je i na aktivnu razmjenu obavještajnih podataka s europskim zemljama, dodavši kako SVR prilično dobro surađuje s europskim partnerima, poglavito u borbi protiv međunarodnog terorizma.

“S pouzdanjem mogu reći da imamo vrlo dobru suradnju s obavještajnim službama vodećih europskih zemalja”, kazao je i u tom smislu apostrofirao Njemačku, Francusku, Italiju, Švicarsku i Austriju.

“Vrlo aktivna razmjena obavještajnih, operativnih, signalnih informacija nastavlja se, ne prestaje”, kazao je šef ruskih obavještajaca.

U istom je smislu skrenuo pozornost na objektivnu potrebu dobrih odnosa između Rusije i Zapada
Sergej Nariškin iskoristio je prigodu te se pohvalio kako čak i ruski protivnici priznaju SVR kao jednu od najboljih obavještajnih službi na svijetu, koja, kako kaže, analizira i provjerava veliku količinu informacija preuzetih iz različitih izvora.

 

Komentari

komentar

You may also like