Šef ruskih obavještajaca: SAD u Bjelorusiji žele organizirati protuustavni prevrat

Direktor ruske Vanjske obavještajne službe Sergey Nariškin izjavio je danas kako SAD žele organizirati „obojanu revoluciju“ i protuustavni prevrat u Bjelorusiji.

Prema njegovim riječima, ruska Vanjska obavještajna služba posjeduje informaciju, da u sadašnjim događajima u Bjelorusiji SAD igraju ključnu ulogu, iako se drže u sjeni. Pri tom Amerikanci jačaju financiranje bjeloruskih protuvladinih snaga. Razmjeri te pomoći mjere se u desecima milijuna dolara, tvrdi Nariškin. Također su SAD „pod svoju kapu“ stavile bivšu kandidatkinju na predsjedničkim izborima Svetlanu Tihanovskayu i druge oporbenjake, koje se prikazuje u svojstvu „narodnih vođa“ i budućih rukovoditelja „demokratske Bjelorusije“.

Podsjećamo: Europska unija i američki State Department priopćili su kako pripremaju sankcije prema krivcima za nasilje u Bjelorusiji. Bijela kuća je objavila kako je zabrinuta kršenjem ljudskih prava u toj zemlji i da prošli mjesec održani izbori nisu bili pošteni. S druge strane, ruski predsjednik Vladimir Putin pruža otvorenu potporu sadašnjim vlastima i prizna rezultate bjeloruskih predsjedničkih izbora.

 

 

 





 

Komentari

komentar





You may also like