Šest ruskih ratnih brodova krenulo prema Crnom moru na vojne vježbe

Šest ruskih ratnih brodova krenulo je prema Crnom moru iz Sredozemnog mora na pomorske vježbe, objavila je ruska novinska agencija Interfax danas, prenoseći objavu ministarstva obrane.

Riječ je o trotjednim vojnim vježbama na jugu Rusije, a uključivat će, osim pomorskih vježbi i raketne sustave, tenkove i oklopna vozila. Nije jasno jesu li vježbe dio dugogodišnjeg plana ili imaju veze sa zbivanjima u Ukrajini. Kremlj je u prosincu najavio da će se tijekom 2022. na jugu zemlje održati 3000 vježbi.

Šest brodova bi trebalo proći kroz Bosfor do Crnog mora danas i sutra. Tri desantna (amfibijska) broda iz baltičke flote klase Ropucha (Koroljev, Minsk i Kalinjingrad) će kroz Bosfor proći danas, dok se će desantni brodovi sjeverne flote (Pjotr ​​Morgunov, Georgy Pobedonosets i Olenegorsky Gornyak) ući u Crno more u srijedu. Brodovi su zapravo nedavno “zaokružili” Europu. Sa sjevera su pristigli u rusku luku Tartus u Siriji gdje su obnovili zalihe goriva i hrane.

Ruska vlada je također najavila da će njezina mornarica u siječnju i veljači organizirati sveobuhvatne vježbe koje će uključivati ​​sve njezine flote, od Tihog oceana do Atlantika.

Komentari

komentar
You may also like