Shamkhani za Fox News: SAD ne žele pregovore, već kapitulaciju Irana

Foto: preuzeto s portala Newsmax

Član iranskog Visokog vijeća za nacionalnu sigurnost Ali Shamkhani, u jučerašnjem intervjuu za američku televiziju NBC News izjavio je kako iranski narod dobro zna da američka politika „maksimalnog pritiska“ na Islamsku Republiku nikada neće dostići po SAD željene učinke.

„Jednostavno se prošećite ulicama Teherana i pogledajte koliko energije imaju naši ljudi, pa ćete shvatiti da je to, što žele postići SAD, neostvarivo“, izjavio je Shamkhani u razgovoru s novinarom NBC Newsa.

Tajnik iranskog Vijeća sigurnosti naglasio je kako iranska vlada i narod već odavno imaju posla s međunarodnim i jednostranim sankcijama, a da je „dokaz propasti politike administracije Donalda Trumpa vidljiv u raspoloženju na iranskim ulicama“. Pri tom je izrazio sumnju da sadašnji američki predsjednik stvarno želi pregovore s vodstvom Irana. „Sankcijska kampanja nije za pregovore, već za to da nas primora na predaju. Dok Sjedinjene Države koriste takav smijer, Iran nikada neće pristati na pregovore“, izjavio je Ali Shamkhani.

Podsjećamo: Ali Shamkhani objavio je 4. kolovoza u iranskim medijima članak, u kojemu je objasnio zašto je američka protuiranska kampanja „propala“. Odbacivši nuklearni sporazum i usvojivši politiku maksimalnog pritiska protiv Irana, predsjednik SAD-a Donald Trump nastojao je svijetu dokazati kako on može izvući „maksimalnu korist uz minimalne troškove“, napisao je tada Shamkhani. Pri tom su, smatra dalje, glavi instrument takve politike snakcije. Međutim, staložena i odlučna politika iranskoga državnog vodstva i postupna stabilizacija gospodarskog stanja, kaže dalje Ali Shamkhani, dovela je do Trumpovog razočarenja, ali i do jačanja pritiska na njega od strane njegovih međunarodnih i unutarnjih protivnika. 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like