Šojgu: Nagli porast terorističkih aktivnosti u Afganistanu zahtijeva odgovarajuće mjere

Nagli porast terorističkih aktivnosti u Afganistanu u kontekstu žurnog povlačenja stranih vojnih snaga iz te zemlje, kao i brze destabilizacije stanja zahtijevaju usvajanje odgovarajućih mjera. Taj je posao već u tijeku, izjavio je danas ruski ministar obrane Sergej Šojgu u tadžikistanskom glavnom gradu Dušanbeu tijekom pregovora sa svojim kolegom Sheralijem Mirzom. 

Šojgu je izjavio kako će Rusija, Tadžikistan i Uzbekistan provesti niz vojnih vježbi u svezi ugroza koje se rađaju u kontekstu povlačenja američkih snaga i NATO-ovog vojnog kontingenta iz Afganistana (info: Russia 24).

Napomenuo je kako se suradnja s Tadžikistanom razvija vrlo uspješno i da se provodi širok spektar vježbi povezanih s novonastalim ugrozama.

Ruski ministar obrane je naglasio kako se puno toga radi na osiguranju sigurnosti tadžikistansko-afganistanske granice.

Što se tiče spomenutih zajedničkih vojnih vježbi, one će se odvijati kako na bilateralnoj osnovi, tako i u okviru Organizacije ugovora o zajedničkoj sigurnosti – ODKB, a osim toga poduzimaju se i druge mjere: organizirane su dodatne besplatne isporuke ruskog oružja i opreme za opremanje tadžikistanske vojske, i nastavlja obuka kvalificiranih tadžikistanskih vojnih osoba.

Komentari

komentar





You may also like