Sin Donalda Trumpa traži obustavu američke pomoći Ukrajini

Najstariji sin bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u utorak je pozvao na obustavu američke pomoći Ukrajini, javlja Anadolu.

Novac treba usmjeriti onima koje je prošli tjedan pogodio uragan Ian u državi Floridi, poručio je Donald Trump Jr. na Twitteru. “Što kažete na to da svakog pojedinog Floriđanina vratimo u njihove domove i vratimo u normalu prije nego što pošaljemo još jedan cent u Ukrajinu.”  U oluji koja je pogodila južnu američku saveznu državu poginulo je više od 100 ljudi, prema više izvješća. Spasilački napori i dalje traju.

Nakon što je oluju nazvao “najsmrtonosnijom” u povijesti Floride, predsjednik Joe Biden proglasio je izvanredno stanje, a Kongres bi trebao glasovati o financiranju pomoći u katastrofama. Biden je potom tijekom razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem najavio novi paket sigurnosne pomoći Kijevu vrijedan 625 milijuna dolara, priopćila je Bijela kuća. Biden je 30. rujna također potpisao zakon o privremenoj potrošnji koji uključuje 12,3 milijarde dolara vojne i ekonomske pomoći Ukrajini, koju je Rusija napala ove veljače. Trumpov sin je otvoreni politički pristaša svog oca.

U prosincu 2019. tadašnji predsjednik Trump bio je suočen s opozivom nakon što je kongresno vijeće utvrdilo da je uskratio vojnu pomoć Ukrajini kako bi izvršio pritisak na nju da započne politički štetnu istragu protiv Bidena, njegovog političkog suparnika. U veljači 2020. većina senatora glasovala je za osudu Trumpa za zlouporabu ovlasti, no on je oslobođen jer je potrebna supervećina. Tijekom njegove četiri godine na dužnosti, brojna su izvješća također tvrdila da je Trump bio za priznanje ruske nezakonite aneksije ukrajinskog Krimskog poluotoka 2014. godine.

Biden kazao Zelenskom da će SAD Ukrajini isporučiti još HIMARS-a

 

Komentari

komentar

You may also like