Sirija: Izraelski zračni napad izazvao materijalnu štetu u zračnoj luci u Alepu

Izraelske snage izvele su zračni napad na Međunarodnu zračnu luku u Alepu uzrokujući “materijalnu štetu”, objavilo je u srijedu rano na svojem Facebooku sirijsko ministarstvo obrane, prenosi Reuters.

Izrael već godinama izvodi napade na ono što opisuje kao ciljeve povezane s Iranom u Siriji, gdje je utjecaj Teherana porastao otkako je počeo podržavati predsjednika Bašara Al-Asada u građanskom ratu koji je započeo 2011.

U trećem napadu na zračnu luku u Alepu u šest mjeseci, Izrael je lansirao “više projektila iz Sredozemnog mora, zapadno od obalnog grada Latakije, u 3,55 sati ujutro.” priopćilo je ministarstvo.

U izvješću se navodi da su izraelski ratni zrakoplovi ispalili projektile prema Alepu, najvećem sirijskom gradu i nekada njegovom trgovačkom središtu, dok su letjeli iznad Sredozemlja. Međunarodna zračna luka Alep bila je glavni kanal za dotok humanitarne pomoći u zemlju od potresa magnitude 7.8 koji je 6. veljače pogodio južnu Tursku i sjeverozapadnu Siriju, ubivši više od 50 000 ljudi, uključujući više od 6000 u Siriji. Ranije ovog mjeseca, sirijski državni mediji objavili su da je izraelski zračni napad na zračnu luku u Alepu oštetio pistu koja je isključena iz upotrebe zbog čega je pomoć preusmjerena u Damask i Latakiju.

Komentari

komentar





You may also like