U Siriji i Iraku otkriveno više od 70 masovnih grobnica žrtava „Islamske države“

U Siriji i Iraku pronađeno je više od 70 masovnih grobnica žrtava militanata terorističke skupine „Islamska država“.

„U ekskluzivnim intervjuima, fotografijama i istraživanjima Associated Press potvrđuje otkriće 72 masovne grobnice koje su ostavili ekstremisti „Islamske države“… Vjerojatno je da će se mnogo više grobnica otkriti nakon povlačenja „Islamske države“ – navodi agencija AP.

U Siriji je pronađeno 17 lokacija masovnih grobnica, a u jednoj je pokopano nekoliko stotina ljudi. Napominje se kako je broj pokopanih u 16 masovnih grobnica otkrivenih u Iraku gotovo nemoguće ustanoviti: grobnice se nalaze na vrlo opasnim mjestima gdje ih je nemoguće iskopati. Prema službenim podacima, broj žrtava pokopanih na ovakav način varira od 5,2 tisuće ljudi do više od 15 tisuća.

Korporacija AllSource Analysis koja se bavi vizualnim istraživanjima, ustupila je agenciji ekskluzivne fotografije iz satelita na kojima se vidi još jedna grobnica smještena na području zatvora Badoush nedaleko od iračkog Mosula. Tu je pokopano više od 600 zatvorenika.
Prema informacijama agencije, teroristi čak nisu ni pokušali sakriti mjesta grobnica svojih žrtava. Njihove dimenzije mogu se usporediti s površinama dvaju nogometnih igrališta.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like