Sirijska protuzračna obrana zaustavila izraelski napad blizu Damaska

Sirijski sustavi protuzračne obrane presreli su izraelski raketni napad na Damask, prenosi ruski TASS.

Sirijski sustavi protuzračne obrane otvorili su u četvrtak vatru na zračne ciljeve iznad Damaska. Zračne snage Izraela izvele su raketne napade na kopnene ciljeve iz libanonskog zračnog prostora, izvijestila je sirijska novinska agencija SANA pozivajući se na vojni izvor. “Sirijsko osoblje protuzračne obrane odbilo je napad na nebu iznad Damaska ​​i pogodilo većinu projektila”, rekao je izvor. Prema njegovim riječima, objekti u blizini grada Homsa (165 km udaljenog od Damaska) također su bili na meti izraelskih snaga.

Zračne snage Izraela napale su 17. kolovoza položaje sirijske vojske i proiranskih šijitskih jedinica koje se bore na njenoj strani u jugozapadnoj provinciji Quneitra.

Dana 22. srpnja izvedeni su napadi na skladišta oružja i streljiva Hezbolaha na jugu regije Homsa. Kao odgovor, Damask uputio apel Vijeću sigurnosti UN-a da Izrael smatra odgovornim za agresivne akcije protiv Sirije, sirijsko ministarstvo vanjskih poslova naglasilo je: “Sirija neće oklijevati iskoristiti svoje legitimno pravo na zaštitu i obranu nacionalnog suvereniteta u potpunosti u skladu s Poveljom UN -a.”

Dakako, protuzražna obrana koju koristi Sirije jest ruske proizvodnje. Moskva podupire vlast Bašara-al Asada. Očekivano, izraelski mediji vijest o presretanju njihovih projektila ne bi prenijeli uopće, ili bi prenijeli drugačije nego mediji iz Sirije ili Rusije.

Komentari

komentar

You may also like