Sirijska vojska čeka zapovjed za napad na Idlib!

Sirijska vojska obavila je pripreme za veliku vojnu operaciju na Idlib – konkretno, njegovu „jugo-istočnu zonu“, priopćili su sirijski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore u vojnom zapovjedništvu te zemlje. Navodno se još samo čeka zapovjed za njezin start i ostvarenje zadanoga cilja –oslobođenje čitavoga Idliba, kao posljednjeg velikog uporišta islamističkih snaga zapadno od rijeke Eufrat.

Zrakoplovstvo i topništvo sirijske vojske već dva dana izvodi napade na položaje islamističkih snaga u tzv. regiji „veliki Idlib“, koja obuhvaća istoimenu regiju i njoj susjedne dijelove regija Aleppo i Hama.

Ruski mediji, kao potvrdu mogućeg spomenutog scenarija, navode činjenicu kako rusko i sirijsko zrakoplovstvo napadaju Idlib već puna tri dana, a da je koncentracija njihovih udara usmjerena upravo na istok te regije, posljednje nad kojom vlada u Damasku još nema nadzor zapadno od Eufrata.

Turski izvori navode kako sirijska vojska dovlači teško naoružanje i tehniku na granicu s regijom Idlib, a razmjestila je i dodatne snage u živoj sili. Također su razmještene i postrojbe 25. divizije za specijalne operacije sirijske vojske, ranije poznate kao „Tigrovi“.

 

 





Komentari

komentar

You may also like