Sirijska vojska intenzivno granatira islamističke položaje u zoni deeskalacije Idlib

Sirijska vojska od jutros vrši intenzivna raketna i topnička granatiranja položaja islamističkih snaga u zoni deeskalacije Idlib, navodi nevladina organizacija Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) sa sjedištem u Londonu. SOHR tvrdi kako su vladine snage ispalile više od 155 raketa i granata, gađajući neprijateljske položaje u Al-Zijaru, Al-Sarmaniji, Herbetu al- Nakus, Al-Kakhera i dolini Al-Gab u regiji Hama.

Položaji i objekti militanata na područjima Bayanin, Sarjeh, Deir Sonbola, Al-Mauzara, Al-Bara i drugim teritorijima u južnom dijelu regije Idlib također su se našli pod jakom vatrom.

Intenzivno bombardiranje praćeno je čestim letovima ruskog zrakoplovstva. SOHR pri tom ne iznosi  podatke o eventualnim žrtvama i materijalnoj šteti.

Prethodno su džihadističke snage, navodi SOHR, koristile teško naoružanje i rakete domaće izrade po položajima sirijske vojske na prvoj crti obrane kraj sela Al-Malaja i Kafr Nubl na jugu regije Idlib.

Podsjećamo: danas smo već izvijestili o priopćenju ruskog Ministarstva obrane o jučerašnjem snažnom zračnom napadu ruskih zrakoplova u širem prostoru sirijskog grada Palmire, u kojem je uništeno oko 200 pripadnika terorističke organizacije Islamska država.

Komentari

komentar





You may also like