Sirijska vojska na sjeveroistoku zemlje unovačila više od 2000 arapskih boraca

Sirijska vojska povećala je broj sebi odanih paravojnih formacija u regiji Hasakah na krajnjem sjeveroistoku zemlje, prema granici s Turskom i Irakom.

Vladine su snage posljednjih mjeseci regrutirale više od 2000 novih boraca koji su prethodno prošli polugodišnji program obuke i već su počeli obavljati svoje dužnosti, izvijestila je 11. ožujka agencija Al-Masdar, pozivajući se na arapsko-jezični Sputnik, a prenosi medij Eadayli.

Prema navedenim podacima, novačenje je provedeno među lokalnim arapskim plemenima, koja su se prethodno “zaklela na vjernost sirijskoj državi” i kojima su dodijeljene službene diplome za završenu obuku.

Još prošle godine pojavila su se izvješća prema kojima je ruska vojska u Siriji počela s formiranjem nove provladine milicije u spomenutoj sirijskoj regiji, s ciljem zamjene proameričkih kurdskih postrojbi Narodne samozaštite – YPG, koju u Turskoj smatraju terorističkom organizacijom, pod nadzorom zabranjene Radničke stranke Kurdistana. Rečeno je da će se nove postrojbe obučavati pod vodstvom ruske vojske i instruktora sirijske vojske, a bit će raspoređene u regijama Amuda, Derbasiya i Tel Tamr na sjeveroistoku Sirije. Okosnicu novih snaga trebali bi činiti arapski borci iz prokurdskih snaga SDF, čiju glavninu čine kurdski borci iz spomenutog YPG.

 

Komentari

komentar





You may also like