Sirijska vojska napreduje istočnom obalom Eufrata prema Deir es-Zouru

Nedavno su završile uspješne vojne operacije sirijske vojske uz potporu ruskih zračnih snaga u zoni grada Ghanem-Ali, jugo-istočno od Rakke, nakon kojih se ISIL-ove snage nastoje pregrupirati i poslati pojačanja u zonu grada Deir es-Zoura, izvjestilo je 28. kolovoza glasnogovorništvo ruskog Ministarstva obrane.

Teritorij oko grada Deir es-Zoura je posljednje uporšte međunarodnih terorista na sirijskoj zemlji, tvrdi rusko MO, i navodi, kako ISIL-ovi borci sada prebacuju svoju tešku tehniku, uključno i tenkove i specijalne automobile za pustinjske uvjete ratovanja, s vatrenim oružjem velikog kalibra i minobacačima.

Tijekom prošle noći i narednog dana, ruske zračne snage izvodile su napade na ISIL-ove postrojbe i uništile 4 tenka, 16 specijalnih automobila, šest velikih kamiona sa streljivom, kao i dva utvrđena položaja naoružana topničkim oruđem, navedeno je u priopćenju.

Ovi uspjesi omogućili su postrojbama sirijske vojske pod zapovjedništvom generala Hasana Suhela, nastavak napredovanja niz istočnu obalu rijeke Eufrat prema Deir es-Zouru, s ciljem njegove deblokade koja traje već četiri godine.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like