Sirijska vojska oslobodila šest naselja u regiji Idlib

Sirijska vojska i njezini terenski saveznici oslobodili su šest naselja na jugu regije Idlib i opet su se jako približili strateški važnoj zračnoj bazi Abu-Duhur, koja je od 2015.g. u rukama islamista.

Foto: zračna baza Abu-Duhur u regiji Idlib

Sirijska agencija SANA, priopćila je, kako najisturenije položaje sirijske vojske od zračne baze dijeli još samo jedno selo jugo-zapadno od tog vojnog objekta. Na južnom smijeru sirijska vojska vodi borbe s terorističkom organizacijom „Jabhat al-Nusra“ na samoj granici s teritorijem zračne baze.

Podsjećamo:  sirijska vojska je 10. siječnja uspjela protjerati islamiste iz zračne baze Abu-Duhur, međutim, ubrzo je došlo do objedinjavanja različitih islamističkih organizacija u regiji Idlib, koje su, ojačane, uspjele ponovo zauzeti zračnu luku.

Garnizon sirijske vojske u zračnoj bazi Abu-Duhur obrambene je položaje držao oko tri godine. U rujnu 2015.g. teroristi su se uspjeli probiti u bazu, nakon čega je ubijen njezin zapovjednik, general Ihsan al-Zahiri i svi preostali vojnici sirijske vojske.
Nakon oslobađanja Abu-Duhura, koje se očekuje uskoro, sirijskoj vojsci ostat će svega 40 kilometara do istoimenog administartivnog središta te regije – grada Idliba.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like