Sirijska vojska oslobodila strateški važan teritorij na jugu Aleppa

Vladine snage i njima odane postrojbe u potpunosti su oslobodile područje zrakoplovne akademije na jugu Aleppa.

Jedan od brojnih vladinih napada na taj teritorij iznova je započeo sinoć, 3. rujna, a glavninu napada predvodile su specijalne vojne postrojbe „Tigrovi“ pod zapovjedništvom pukovnika Suheila al-Hasana. One su uspjele presijeći glavnu prometnicu za opskrbu islamističkih boraca, koja je povezivala naselje Han-Tuman s gradskom četvrti Aleppa – Ramusom. Nakon toga nastavljen je napad na teritorij spomenutog vojnog učilišta.

Poslje proboja prve crte obrane i zauzimanja sjevero-zapadnog dijela učilištazauzimanjaIstodobno su i postrojbe nacionalne garde, sirijske vojske i njima odane lokalne snage izvodile napade na islamističke položaje, a borbe su trajale čitavu noć do ranoga jutra. Trenutačno je pod nadzorom islamista ostalo samo malo područje topničkog učilišta (info: portal „Al-Masdar News“).

„Škola zrakopolovnih snaga i kopneno učilište su naši. Ostalo je još samo očistiti ono topničko. To je važna strateška etapa za oslobođenje čitavog Aleppa od terorista“, izjavio je brigadir palestinske dragovoljačke postrojbe „Liva al-Quds“, poznat pod nadimkom „Maher“.

Ukoliko oslobodi i topničko učilište, vojska će suziti obruč oko islamističkih boraca u istočnim predgrađima Aleppa i moći će otpočeti široki napad na položaje terorista u četvrti Ramus na jugo-zapadu drugog po veličini sirijskog grada.

Ukoliko do toga dođe, vladine snage deblokirat će glavni ulaz u grad s južne strane. Trenutačno se jedini opskrbni put za Aleppo odvija sjevernim smjerom, po prometnici „Castello“.





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like