Sirijska vojska pokrenula veliku vojnu operaciju na granici s Jordanom

Sirijska vojska pokrenula je veliku vojnu operaciju u južnoj regiji Suweida, smještenu uz granicu s Jordanom, nakon otmice nekoliko civila od strane terorističkih skupina koje djeluju na tom području, izvijestio je 12. siječnja medij Al-Masdar News.

U velikoj operaciji vladine snage okružile su područje uz jordansku granicu. Njihov je glavni cilj oslobađanje otetih civila i neutralizacija preostalih terorističkih formacija u Suweidi.

Otmice civila dogodile su se duž autoceste Damask-Suweida. U prošlosti su takve napade činili militanti takozvane Slobodne sirijske vojske (FSA), kao i džihadistički savez Hayat Tahrir al-Sham i bivša Jabhat al-Nusra, navodi spomenuti medij.

U međuvremenu, ruske zračne snage nastavljaju izviđačke letove na križanju administrativnih granica regija Suweida, Deir ez-Zor i Homs. Ruski zrakoplovi pratili su kretanje terorističkih boraca u ovom dijelu Sirije posljednjih nekoliko tjedana, poglavito nakon što je teroristička organizacija Islamska država pokrenula niz napada u središnjoj Siriji.

 

 
Komentari

komentar

You may also like