Sirijska vojska u potpunosti okružila strateški grad Mayadin

Agencija Reuters objavila je u nedjelju, 8. listopada, kako je sirijska vojska, uz potporu svojih saveznika, u potpunosti uspjela okružiti teroriste iz „Islamske države“ u  gradu Mayadinu, jednom od najvećih džihadističkih uporišta u regiji Deir ez-Zour.

Karta istoka Sirije

U tom se gradu koncentriraju ISIL-ove snage, koje se potom prebacuju prema gradu Deir ez-Zouru i prometnici koja taj grad povezuje s Palmirom, nastojeći blokirati opskrbu koja preko te komunikacije stiže sirijskoj vojsci u Deir ez-Zouru.

Sirijska agencija SANA također potvrđuje informaciju Reutersa, navodeći, kako je to postalo moguće nakon što je sirijska vojska uspostavila nadzor nad naseljem Marat Al-Faukhan, na istočnoj obali rijeke Eufrat, i time okružila Mayadin u potpunosti.

Jučer je agencija SANA izvjestila kako je sirijska vojska ušla u Mayadin  i pod nadzor stavila zapadni dio grada, prostor gradske tržnice i silos žitarica, pri čemu je likvidiran veliki broj terorista. Po zoni toga grada proteklih je dana djelovala i ruska sredozemna flota krstarećim raketama „Kalibr“.





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like