Sirijske oružane organizacije s istoka zemlje potpisale primirje

Na temelju prošlih mjeseci ostvarenih velikih uspjeha sirijske vojske u borbama protiv terorističkih organizacija od juga i zapada zemlje sve do Eufrata, ali i pacificiranja svih tzv. zona deeskalacije u kojima su se (uz ostatke terorističkih) nalazile oporbene oružane organizacije (izuzev Idliba), čini se kako je na red došao i sjever i istok zemlje. Nakon što su proteklih dana počeli prvi ozbiljni pregovori kurdskih političkih i vojnih organizacija s vladom u Damasku s ciljem  dogovora o budućem statusu većinski kurdskih teritorija unutar sirijske države, došao je red i na tamošnje manje oružane organizacije. Upravo o tome svjedoči i slijedeća vijest:

Egipatska agencija MEHA maloprije je objavila informaciju, kako je u ponedjeljak, u Kairu, niz sirijskih oružanih organizacija koje djeluju na sjeveru i istoku te zemlje potpisalo sporazum o prekidu vatre.

Sporazum je potpisan „pod patronatom Egipta i pod jamstvom Rusije“. Posrednik u ime oružanih organizacija bio je zapovjednik umjerene oporbene organizacije „Sirijsko sutra“ Ahmed Jarba.

„Sporazumom se predviđa sudjelovanje u borbi protiv terorizma, nastojanje za postizanje političkog riješenja sirijske krize, povratak izbjeglica i premještenih osoba u svoje domove, kao i oslobađanje zatočenih“, navedeno je u službenom priopćenju.

Komentari

komentar
0 komentara

loading...

You may also like