Sirijski Kurdi neće osloboditi zatočene teroriste „Islamske države“

Nakon što je američki predsjednik Donald Trump jučer ultimativno pozvao europske zemlje, prije svih Veliku Britaniju, Njemačku i Francusku da preuzmu više od 800 zatočenih boraca terorističke organizacije „Islamska država“ koji su se u Siriju došli boriti došli s njihovih teritorija, i da ih izruče sudskim vlastima jer, u protivnom, SAD neće gledati gdje će ti teroristi dalje završiti, u ponedjeljak, 18. veljače, na tu su se temu oglasili i predstavnici sirijskih Kurda.

Predstavnik kurdskih snaga koje djeluju na sjeveru Sirije izjavio je kako one neće osloboditi zatočene inozemne pripadnike terorističke organizacije „IS“, ali da (njihove matične) zemlje za njih moraju preuzeti odgovornost“ (info: Reuters). Predstavnik kurdskih vlasti u toj regiji Abdulkarim Omar izjavio je kako se u zatvorima nalazi oko 800 stranih boraca, a još se oko 700 žena i 1500 djece nalazi u izbjegličkim kampovima. Svih njih Omar naziva „tempiranom bombom“ jer ti borci u slučaju napada na regiju mogu pobjeći.

Podsjećamo: Donald Trump je u prosincu prošle godine najavio potpuno povlačenje američkih vojnika iz Sirije, koje bi, prema pojedinim američkim medijskim izvješćima, trebalo završiti krajem travnja ili početkom svibnja ove godine.

 

 

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like