Sjevernokorejska delegacija stigla u Peking

U četvrtak, 16. kolovoza, delegacija Sjeverne Koreje stigla je u kineski glavni grad Peking, a u zrčnoj su ih luci dočekali predstavnici kineske vlade. Tko je u sastavu sjevernokorejskih gostiju još nije poznato, priopćila je agencija Kyodo.

Kyodo pretpostavlja kako se delegacija iz Pjongjanga nakon Kine može uputiti u neku drugu zemlju, jer je sjevernokorejski predsjednik Kinu već koristio kao posrednu točku prije sastanka s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Radilo se o posjetu velikog vođe Kini u ožujku ove godine, što je bio njegov prvi inozemni posjet nakon dolaska na vlast 2011. godine. Poslije toga, Kim Jong-un u Kini je boravio u svibnju nakon susreta s južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom, kao i u lipnju, nakon singapurskog summita s Trumpom.

Ovdje treba napomenuti kako je jučer ruski predsjednik Vladimir Putin sjevernokorejskom vođi uputio brzojav s čestitkom povodom tamošnjeg nacionalnog praznika oslobođenja Koreje (15. kolovoz), u kojem je također kazao kako se u skoro vrijeme s njim spreman i osobno sastati „radi razgovora o aktualnim pitanjima bilateralnih odnosa i važnim regionalnim pitanjima“.

 

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like