Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un stigao u prvi posjet Rusiji

Predsjednički vlak sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una rano jutros, 24. travnja, prešao je sjevernokorejsko-rusku granicu, da bi nešto kasnije stigao u Vladivostok, gdje se Kim Jong-un sutra po prvi put sastaje s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Dvojica čelnika razgovarat će o nuklearnoj problematici na Korejskom poluotoku i o bilateralnim odnosima između Rusije i Sjeverne Koreje.

Osim njegovog prvog susreta s ruskim predsjednikom, radi se i o prvom posjetu Kim Jong-una Rusiji uopće. Ali, osim toga, kod Kim Jong-una danas je još nešto prvi put. Naime, on je u Vladivostoku dao svoj prvi klasični intervju nekom stranom mediju – ruskoj televiziji „Russia1“, koji će u cjelosti biti objavljen  u nedjelju, 28. travnja, u 22 sata po moskovskom vremenu.

Za sada iz tog intervjua možemo izdvojiti samo slijedeće riječi sjevernokorejskog čelnika: „Došao sam u Rusiju s toplim osjećajem našeg naroda. Nadam se kako će ovaj posjet biti uspješan i da ću tijekom pregovora s uvaženim predsjednikom Putinom moći konkretno razmotriti pitanja oko riješenja  stanja na Korejskom poluotoku i razvoja naših bilateralnih odnosa.“

 

Komentari

komentar
0 komentara

loading...

You may also like