Slijedećeg tjedna proces Trumpovog opoziva seli se u Senat?

Nancy Pelosi, predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa, izjavila je kako postupak predaje optužnog zaključka Zastupničkog doma o predsjedniku Donaldu Trumpu mora početi slijedeći tjedan.

U tom se smislu Pelosi obratila predsjedniku Odbora za pravosuđe s molbom za pripremu predaje točaka optužnice protiv Trumpa u Senat.

Prije stvarnog prijenosa procesa opoziva (impeachmenta), u Zastupničkom domu održat će se glasovanje oko svjedoka koji će predstavljati stranu tužitelja u procesu Trumpova opoziva, koji će se održati u gornjem domu Kongresa – Senatu.

Podsjećamo: u Senatu većinu imaju republikanci, a da bi opoziv predsjednika bio i potvrđen nužno je polučiti dvije trećine glasova svih zastupnika. Zastupnički dom, u kojemu pak većinu imaju demokrati, 18. prosinca 2019.g. izglasao je pokretanje procedure predsjednikova opoziva. Trump je zatražio da se s tim procesom u Senatu odmah krene, uvjeren u neuspjeh opoziva. Republikanci su, zato, vrlo brzo nakon spomenute odluke donjeg doma počeli kritizirati Nency Pelosi za namjerno odugovlačenje predaje dokumentacije o impeachmentu Senatu.

Komentari

komentar





You may also like