Smanjila se vjera Nijemaca u obećanja kancelarke oko cijepljenja

Dvije trećine Nijemaca nezadovoljno je pandemijskom kriznom politikom savezne vlade. Ministar zdravstva Jens Spahn (CDU) dobio je još lošije ocjene od kabineta kancelarke Angele Merkel. Samo je 24 posto ispitanih zadovoljno njegovim radom, dok je 69 nezadovoljno.

Gotovo dvije trećine Nijemaca ne vjeruje da će kancelarka Angela Merkel održati obećanje – do 21. rujna osigurati cjepivo protiv koronavirusa za sve koji se žele cijepiti. Die Welt se poziva na anketu koju je proveo Institut za istraživanje javnog mišljenja YouGov.

Samo 23% ispitanika vjeruje da će se svi koji to žele i uspjeti cijepiti do 21. rujna: 62% ispitanika ne vjeruje u ispunjavanje obećanja, a još 15% nije dalo nikakav odgovor.

Vjera u ovo obećanje dramatično je pala u posljednja dva mjeseca. Još u veljači udio onih koji sumnjaju u vladine izjave iznosio je 57%.

Uz to, raste i skepticizam među pristašama Merkel, ističe Die Welt. 53% glasača stranke CDU ne vjeruje da će cjepivo biti dostupno svima do kraja ljeta. Među pristašama drugih njemačkih stranaka vjerodostojnost obećanja Merkel još je niža.

Kako se navodi, Njemačka zaostaje u pogledu stope cijepljenja u odnosu na zemlje poput Sjedinjenih Država i Velike Britanije.
Komentari

komentar

You may also like