Snažan potres magnitude 6,1 po Richteru potresao Tajvan

Snažan potres pogodio je u ponedjeljak istočnu obalu Tajvana, potresavši zgrade i u glavnom gradu Taipeiju, prenose danas brojni svjetski mediji

Prema tajvanskom Središnjem meteorološkom uredu, potres magnitude 6,1 po Richteru potresao je otok oko 14:23 (06:23 GMT).

Epicentar potresa bio je na istočnoj obali okruga Hualien na dubini od 27,5 kilometara (17 milja).

Prema navodima američkog medija ABC News, nije prijavljena ozbiljna šteta ili ozlijeđeni, a vlasti su priopćile kako nema opasnosti od tsunamija.

Potres magnitude 6,1 dogodio se 27 kilometara duboko i oko 90 kilometara od obale tj. grada Hualiena, priopćio je tajvanski Središnji meteorološki ured. Najjače podrhtavanje bilo je na sjeveroistoku Tajvana, uključujući prijestolnicu Taipei.

Lokacija potresa bila je oko 70 kilometara jugozapadno od udaljenog otoka Yonaguni na zapadnom kraju japanskog arhipelaga. Japanska meteorološka agencija priopćila je da je potres bio magnitude 6,6, dok je američki geološki zavod objavio o 6,3 stupnja.

Preliminarna mjerenja se često razlikuju i mogu se revidirati nakon daljnje analize.





Kineski mediji navode da se potres osjetio i u dijelovima kontinentalne Kine. Samoupravni Tajvan je smješten oko 160 kilometara istočno od kineske obale.

 

Komentari

komentar





You may also like