Snimljen teroristički napad u Liverpoolu

Nadzorna kamera snimila je trenutak eksplozije koja je odjeknula u nedjelju u jutro, 14. studenog, u blizini Ženske bolnice u Liverpoolu, u Velikoj Britaniji.

Kako je već ranije objavljeno, u taksiju je bio bombaš samoubojica. Vozač je tijekom putovanja posumnjao da nešto nije u redu te je blokirao vrata kako sumnjivi putnik ne bi mogao napustiti vozilo.

Iz videa (kojeg možete pogledati ovdje) vidi se kako taksist prije eksplozije nije uspio izaći iz automobila – ozlijeđen je ozlijeđen i hospitaliziran, ali ozljede su bile relativno lake te je već slijedeći dan napustio bolnicu.

Terorist je preminuo od posljedica eksplozije – i on je bio jedina žrtva same akcije.

Prema pojedinim izvješćima, kretao se prema centru grada, gdje je planirao doći do katedrale, gdje se okupio veliki broj ljudi povodom Dana sjećanja, i tamo aktivirati eksplozivnu napravu.

Nakon toga se predomislio i zamolio vozača da ga odveze u Žensku bolnicu.
Prema posljednjim informacijama, britanske snage sigurnosti incident su okvalificirale kao teroristički čin. Identitet počinitelja je utvrđen ali u interesu istrage još nije otkriven, a još nisu objavljeni novi podaci o trojici mogućih suučesnika poginulog terorista koji su privedeni u potjeri.

Komentari

komentar

You may also like