Šojgu, o testiranju novih ruskih oružja u Siriji

Ministar obrane Ruske Federacije Sergej Šojgu, na forumu Novo znanje govorio je o testiranju novih ruskih sustava naoružanja u Siriji.

Ruska vojska na teritoriju Sirije testirala je jedinstvene sustave elektroničkog ratovanja, kao i udarne sustave s više od 300 vrsta oružja, kazao je.

Nisu sva testiranja prošla bez problema – neka od njih nikada nisu puštena u upotrebu, a neka su potpuno prekinuta. Ipak, tijekom borbenih djelovanja većina ovih sustava potvrdila je svoje jedinstvene sposobnosti, kazao je Šojgu.

 “Što nam je dala Sirija? Odmah ću vam reći da smo tamo naišli na vrlo velik broj neugodnih iznenađenja”, kazao je Sergej Šojgu.

Što se tiče aktivnog testiranja ruskih sustava elektroničkog ratovanja u Siriji, ovo je možda najučinkovitije sredstvo za borbu s neprijateljem – takvi sustavi ne samo da onemogućuju napade različitih vrsta bespilotnih letjelica, ometanje komunikacija i obaranje neprijateljskih projektila, već i osiguravaju sigurnost same Sirije, kazao je ruski ministar. Isto tako, govorio je i o testiranju tzv. oružja budućnosti iz sfere umjetne inteligencije, prije svega robota-vojnika.
Iako Šojgu to nije izričito spomenuo, ruski analitičari, što se tiče udarnog naoružanja, pretpostavljaju da se u Siriji testiralo bespilotne letjelice, raketne sustave i tenkove T-14 Armata.

Komentari

komentar

You may also like