Šojgu: Ruska vojska nadzire američke brodove u Crnom moru

Ruska vojska promatra američke ratne brodove u Crnom moru i ne bi smjela dozvoliti provokacije s njihove strane, izjavio je u nedjelju, 7. studenog, ruski ministar obrane Sergej Šojgu, prenose RIA Novosti.

Prošlog tjedna u Crno more ušao je američki razarač USS Porter, a na početku ovoga – zapovjedni brod Šeste flote USS Mount Whitney. Prijavljeno je da američka mornarica i snage NATO-a počinju zajedničke operacije u regiji.

„… kada brod neregionalne sile uđe u Crno more, kada shvatimo da ima dalekometno visokoprecizno oružje na brodu, kada shvatimo da je to oružje na njemu, odnosno da ne ide u turistički obilazak, naravno, gledamo ga, pratimo ga i shvaćamo kako su bilo kakve provokacije moguće u svakom trenutku, kao što je bio slučaj ne tako davno s britanskim brodom (HMS Defender, u lipnju u Crnom moru, blizu obala Krima, op.GN.). I, naravno, ne bismo smjeli dozvoliti takve stvari”, kazao je Šojgu.

Prema njegovim riječima, ovo je još jedan pokušaj Sjedinjenih Američkih Država da provjeri “koliko smo spremni, koliko smo izgradili cijeli sustav uz obalu Crnog mora, općenito na jugu naše zemlje”. A Amerikanci nisu sami u takvim provjerama i u takvim kampanjama, smatra ruski ministar obrane. Oni će nakon toga „“imati vježbe s našim susjedima, vježbe s gruzijskom flotom i vježbe s ukrajinskom flotom. Pa i mi provodimo vježbe i provodit ćemo ih”, zaključio je.

Komentari

komentar





You may also like