Šok: Marx stigao u SAD! Čak 36% Amerikanaca podupire komunizam!

Foto: preuzeto sa s-usih.org

Senzacionalni rezultati sociološkog istraživanja američkog fonda „Memorial žrtava komunizma“ (VCMC) provedenog unutar američke javnosti. Naime, prema objavljenim rezultatima nedavno provedenoga istraživanja o ugrozama u suvremenom svijetu, čak se 36 posto Amerikanaca srednje životne dobi izjasnilo kako podupiru komunističku ideju.

Jedno od pitanja bilo je: „Tko je najveća prijetnja svjetskom miru?“ Na prvom mjestu tj. za najveću svjetsku prijetnju proglašen je američki predsjednik Donald Trump, što smatra 27% ispitanika, drugi je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un s 22%, a na trećem mjestu je ruski čelnik Vladimir Putin s 15% glasova svih ispitanika. Među prvom petoricom vodećih svjetskih „strašila“ još su i kineski i venecuelanski predsjednici – Xi Jinping i Nicolas Maduro.

Drugo pitanje odnosilo se na to, jesu li Amerikanci tzv. Millennials generacije spremni glasati za socijaliste? Odgovori su pokazali kako je 20% ispitanika za to izrazito spremno, a još ih je 50% izjavilo kako je to „potpuno vjerojatno“.

Ali daleko najvći šok izazvao je rezultat spomenutog istraživanja, prema kojemu je svega 57% Amerikanaca u dobi do 40 godina izrazilo mišljenje kako američka Deklaracija o nezavisnosti bolje jamči ravnopravnost, prava i slobode, nego Komunistički manifest. Ostalih 36 posto tako ne misli. S tim u svezi izvršni direktor fonda VCMC Marion Smith govori o „povijesnoj amneziji“ Amerikanaca mladog i srednjeg uzrasta i navodi kako je marksističke ideje spreman prihvatiti sve veći broj Amerikanaca jer im se „ne govori o 100 milijuna žrtava komunizma u 20. stoljeću“.

 
 

Komentari

komentar

You may also like