Sporazumi o ulasku novih teritorija u sastav Rusije bit će potpisani sutra

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak će sudjelovati na svečanosti potpisivanja sporazuma o ulasku novih teritorija u sastav Rusije, izjavio je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, a prenose RIA Novosti.

“Sutra u 15:00 sati u Velikoj palači Kremlj, u dvorani Svetog Jurja, održat će se svečanost potpisivanja sporazuma o ulasku novih teritorija u sastav Ruske Federacije. Na ovom događaju bit će opsežan govor predsjednika Putina“, kazao je Peskov.

Naglasio je kako će to biti drugačiji format od poruke predsjednika Putina u obraćanju Saveznom parlamentu, čiji će datum biti najavljen unaprijed.

Referendumi o pitanju pridruživanja Rusiji održani su od 23. do 27. rujna u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici , kao i u regijama Herson i Zaporožje . Prema rezultatima obrade 100 posto glasačkih listića u DNR-u, 99,23 posto je onih koji su glasali za ulazak u Rusiju, 98,42 posto u LNR-u, 87,05 posto u Hersonskoj regijii i 93,11 posto u Zaporožskoj regiji, navodi ruski medij.

Ovdje podsjećamo kako spomenute referendume i njegove rezultate, kao i pripajanje tih teritorija Rusiji kategorički odbija priznati Zapad, kao i najveći dio međunarodne zajednice, gotovo isto kako je bilo i u odnosu na Krim i tamošnji referendum iz 2014. godine o pripajanju Rusiji.

 





 

Komentari

komentar





You may also like