Srbija ljuta na Makedoniju: Beograd pozvao cjelokupni sastav veleposlanstva u Skoplju na konzultacije

Makedonska agencija „Makfaks“ je 21. kolovoza objavila informaciju, pozivajući se na nezavisne izvore, kako je Srbija pozvala cjelokupni sastav svog diplomatskog osoblja iz veleposlanstva u Skoplju na žurne konzultacije u Beograd. Povod je bila informacija koja je došla do srbijanske vlade, o tome, kako makedonska vlada namjerava podnjeti zahtjev o glasovanju za prijam Kosova u UNESCO.

„Razlog poziva diplomata u Beograd službeno još nije priopćila ni srbijanska ni makedonska strana, ali kako je saznao „Makfaks“, on je povezan s glasovanjem o prijamu Kosova u UNESCO i prijetnjama šefa srbijanske diplomacije Ivice Dačića, kako će odgovoriti na eventualnu makedonsku potporu Kosovu…“, navodi spomenuta agencija.

Makedonsko Ministarstvo vanjskih poslova još ne zna zašto je Beograd 20. kolovoza pozvao čitav sastav svog veleposlanstva. Srbijansko veleposlanstvo u toj zemlji je izvjestilo makedonsko MVP kako će svo osoblje napustiti državu radi konzultacija, i zamolilo je makedonsku vladu za pojačanje osiguranja veleposlanstva.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić je izjavila kako je stanje s Makedonijomm ozbiljno i kako je ona tim povodom već obavila konzultacije s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i spomenutim srpskim ministrom vanjskih poslova.

Srpska televizija RTS je objavila, kako je premijerka Brnabić izvjestila novinare da će tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova o tom događaju uskoro objaviti službeno priopćenje.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like