Srpski političko-mafijaški obračuni: pripreman atentat na Aleksandra Vučića

Srpski mediji danas izvješćuju kako je šef Odjela kriminalističke policije MUP-a Srbije Bogdan Pušić sinoć izjavio kako je 27. siječnja, na dan otvaranja spomenika utemeljitelju srednjovjekovne srpske države Stefana Nemanje u Beogradu, pripreman pokušaj atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Pušić je kazao da je toga dana tijekom svečanosti otvaranja spomenika bilo angažirano “više od 850 specijalaca” s ciljem osiguranja predsjednika Vučića, s obzirom kako su „obavještajni podaci ukazivali da će ga se pokušati ubiti”.

Podsjećamo: prošli tjedan (4. veljače) u Beogradu je policija u posebnoj operaciji privela 17 pripadnika organiziranog kriminala koji su se maskirali u nogometne navijače, a pretresi i uhićenja obavljali su se i na stadionima klubova Crvene zvijezde i Partizana. U mafijaškim su stanovima pronađene dvije snajperske puške, a uhićenici su optuženi za brutalno ubojstvo, iznudu, otmicu i trgovinu drogom. Za sada nema službeno potvrđenih podataka o umiješanosti uhićenika u sam pokušaj atentata na srpskog čelnika, a  istraga je u tijeku.

Također podsjećamo kako je u jesen prošle godine Vučić objavio „rat“ organiziranom kriminalu i kazao kako kriminalci “neće moći pobijediti državu”. Prije toga dogodio se niz naručenih ubojstava, a između ostalog, likvidiran je i šef kriminalističke službe Strahinja Stojanović, kojemu je automobil dignut u zrak tijekom vožnje u središtu Beograda.

 

 





Komentari

komentar

You may also like