Stanje na bojišnicama Aleppa na dan 17. kolovoza

Preuzevši kontrolu nad većim dijelom područja „1070“ (An-Nasr) u Aleppu, dijelovi sirijske Republikanske garde i postrojbi libanonskog „Hezbollaha“, 17. kolovoza usmjerili su snage na suzbijanje vatrenih točaka islamističkih snaga u područjima Al-Hikma i Ramus. Istodobno je izvršen napad na kompleks vojnih učilišta.

Proteklog dana posebno teške borbe odvijale su se na području Tehničke zrakoplovne škole (u blizini područja Hamdaniya). Poslije niza topničkih i zračnih napada vladine snage krenule su u otvoreni napad. Tijekom intenzivnih borbi, njima je skoro u potpunosti uspjelo izbaciti protivnika s područja škole, pričemu su uništile dvije oklopne postrojbe islamista, a topništvo ih je u potpunosti potisnulo s prijašnjih položaja.

U večernjim satima, militantske skupine „Jabhat Fath ash-Sham“ (ranije „Jabhat al-Nursa“) i „Jabhat Ansar al-Din“ izvele su snažan protunapad. U približno sat vremena, džihadisti su uspjeli u potpunosti vratiti nadzor nad zgradom Tehničke zrakoplovne škole.

17. kolovoza aktivne borbe su se vodile na zapadu i sjeverozapadu Aleppa, kao i u zoni Salah ad- Din koju militanti pokušavaju napasti s ciljem odvlačenja pozornosti vladinih snaga s jugozapadnog područja. Tog je dana poginuo veliki broj džihadista te 10 civila.

Zapadni mediji, pozivajući se na izvore islamskih militanata, izvještavaju o pogibelji civila zbog zračnih napada vladinih i ruskih snaga.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like