State Department Bidenove izjave o Putinu nazvao „političkim pragmatizmom“

Joe Biden nazvao je Vladimira Putina ubojicom, ali istodobno je spreman i dalje surađivati ​​jer se vodi “političkim pragmatizmom” 

Američki državni tajnik Anthony Blinken prošlomjesečnu izjavu Joe Bidena o Vladimiru Putinu nazvao je “političkim pragmatizmom”.

Novinar Washington Posta pitao je Blinkena kako si Biden može dopustiti davanje takvih izjava i dalje tražiti suradnju? Državni tajnik odgovorio je kako Biden očito vidi dvije stvari: s jedne strane, mora Rusiju smatrati odgovornom za “neprijateljske akcije“, a s druge ostaje otvoren za suradnju u područjima od zajedničkog interesa.

Podsjećamo: u ožujku, u intervjuu za televiziju ABC, američki predsjednik Joe Biden, odgovarajući na upit novinara, izjavio je kako vjeruje da je Putin ubojica. Tajnica za medije Bijele kuće Jen Psaki nije smatrala potrebnim bilo što poreći. Odgovarajući na izravno pitanje novinara je li ovo Bidenova “metafora”, odgovorila je kako nema što dodati onome što je predsjednik rekao. Kao odgovor, ruski predsjednik poželio je američkom čelniku zdravlje i ponudio međusobni javni razgovor po svim temama pred širokim auditorijem obiju zemalja, na što ovaj još nije odgovorio, a vjerojatno nikada ni neće.

 

Komentari

komentar





You may also like