Sud odobrio ranije zabranjeni prosvjed u Berlinu protiv epidemioloških mjera

Nakon što je gradska uprava Berlina 26. kolovoza zabranila organizaciju prosvjeda pod nazivom „Skup za slobodu!“, usmjerenog protiv ograničenja vezanih uz koronavirus Covid-19, došlo je do velikog obrata.

Nadležna viša sudska instanca Berlina je u petak, 28. kolovoza, nakon što je gradski sud njemačke prijestolnice zabranio spomenuti prosvjed, ukinula zabranu njegovog održavanja, zakazanog za danas, 29. kolovoza, a ta je odluka odmah stupila na snagu.

Zbog toga je na ulicama Berlina već počelo okupljanje ljudi. Gradska vlast očekivala je kako bi se na prosvjedu u središtu grada moglo okupiti između 10 i 30 tisuća osoba i zato je angažirala 3 tisuće pripadnika snaga sigurnosti za održavanje javnog reda i mira, kao i rasporedila tehnička sredstva, poput vodenih topova u slučaju većih nereda. Međutim, sudeći prema zadnjim informacijama, broj prosvjednika prerastao je spomenuta očekivanja. Pojedini promatrači smatraju kako bi današnji prosvjed u Berlinu mogao prerasti u najmasovniju političku akciju s kojom se vlada kancelarke Angele Merkel susrela još od davne 2005. godine.

 

 

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like