Suradnica Hillary Clinton – radikalna islamistica

Pomoćnica Hillary Clinton i potpredsjednica njezinog predizbornog stožera Hume Abedin radila je u radikalnom islamskom časopisu i održava kontakte s islamistima. O tome izvješćuje New York Post.

Jedna od karakteristika Hume Abedin vidljiva je u njezinoj izjavi, kako se žena u otvorenoj odjeći sama nameće da bude silovana. Svojedobno su te radikalne novine također pisale kako se SAD sam osudio na napade koji su se dogodili 11. rujna 2001., nametnuvši sankcije Iraku.

Skoro 20 godina Huma Abedin je povjerenica Hillary Clinton. 2012. Godine, kada je Clinton bila državna tajnica, odjel ministarstva primio je pismo od nekoliko konzervativaca koji su roditelje Hume Abedin optuživali za vezu s „Al Qaidom“ i organizacijom „Muslimanska braća“. Ali State Department je odbacio te tvrdnje.

New York Post objašnjava kako se radi o novinama „Journal of Muslim Minority Affairs“ opisujući publikaciju kao „saudijski propagandni organ“. U članku piše kako je Abedin radila kao urednica tih novina više od deset godina, a 2008. je prestala s radom. Majka Hume Abedin – Saleha Abedin – navodno je ostala glavni urednik novina i više puta je u njima objavljivala svoje uratke „koji se razilaze sa stavovima Washingtona i Clinton osobno“.

Prema pisanju lista, Huma Abedin je dugogodišnji i, prema svemu sudeći, najvjerniji suradnik Hillary Clinton. Postala je stažistica u Bijeloj kući još u vrijeme kada je Clinton bila prva dama SAD-a, a radila je u njoj i kada je Clinton obnašala dužnost senatorice New Yorka i, kasnije, američke državne tajnice. New York Post piše kako u budućnosti Abedin može postati šef osoblja Bijele kuće pri prvoj ženi na mjestu predsjednika SAD-a.

Ova informacija je tim više zanimljivija jer ne treba imati iluzije oko toga, da sigurnosne službe SAD-a nisu baratale operativnim saznanjima o opisanim aktivnostima Hume Abedin zbog kojih ona nikako ne bi mogla proći sigurnosne provjere za rad u Bijeloj kući ili za njoj bliske političare. Pa čak i da je i





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like