Suradnik Epsteina pronađen mrtav u francuskom zatvoru

Francuski modni agent Jean-Luc Brunel pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u pariškom zatvoru La Santé u ranim jutarnjim satima u subotu, prenosi AFP.

Brunel je osumnjičen da je dio globalnog lanca koji je seksualno iskorištavao maloljetnike i bio je suradnik pokojnog američkog milijardera Jeffreya Epsteina.  Pariško tužiteljstvo potvrdilo njegovu smrt i kazalo da je pokrenuta istraga o incidentu. Brunel, koji je u istražnom zatvoru od kraja 2020. godine, navodno je počinio samoubojstvo objesivši se u ćeliji, izvijestila je francuska televizija BFM TV, pozivajući se na svoje izvore. Njegovo tijelo je navodno u subotu ujutro oko 1 sat ujutro po lokalnom vremenu otkrila noćna patrola. “Rani dokazi upućuju na samoubojstvo”, rekao je istraživački izvor za Daily Mail.

Osramoćeni modni agent uhićen je u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle u prosincu 2020. kada je pokušao pobjeći u Senegal “na odmor”. Dva dana nakon uhićenja optužen je za “silovanje maloljetnice starije od 15 godina” i “seksualno uznemiravanje”. ista žena koja je optužila princa Andrewa, Virginia Giuffre, okrivila je i Brunela da ju je zlostavljao, jer je rekla da je morala biti u “seksualnim odnosima s Brunelom u nekoliko navrata” kada je imala 16 i 19 godina.

Brunel je žestoko porekao optužbe, baš kao što je to učinio i princ Andrew. Britanski kraljević i žrtva na kraju su pristali na izvansudsku nagodbu kojom bi princ Andrew platio ženi više od 12 milijuna funti, navodno koristeći kraljičin novac. Da je proglašen krivim za silovanje maloljetnice, Brunel je mogao dobiti do 15 godina u francuskom zatvoru. Kazna za teško seksualno uznemiravanje mogla bi ga dovesti do toga da provede dodatne tri godine iza rešetaka. Brunel je optužen da je koristio svoj posao modnog agenta i kontakte u modnoj industriji kako bi Epsteinu pronašao nove žrtve.

U kolovozu 2019. i sam Epstein je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji, a prvotno objašnjenje je također bilo samoubojstvo vješanjem. Brojni kritičari su nezadovoljni objašnjenjem i ne vjeruju u takvu verziju priče. Prema anketi Insidera samo 16% Amerikanaca vjeruje da se Epstein sam ubio, a njegova smrt je potakla razne teorije i špekulacije. Službena istraga je puna rupa i mnogi su dobili otkaze zbog propusta u istrazi. Jeffrey Epstein je, za vrijeme života, boravio u društvu nekih od najbogatijih ljudi na svijetu, a družio se i s najmanje dva bivša američka predsjednika.

Komentari

komentar





You may also like