“Sve će biti Ukrajina”: Savjetnik ukrajinskog predsjednika poručio stanovnicima Krima da pripreme skloništa

Ukrajina je u ponedjeljak poručila stanovnicima Krima koji je anektirala Rusija da pripreme skloništa od bombi i opskrbe se zalihama dok Kijev nastavlja s planovima za veliku protuofenzivu u namjeri da istjera ruske trupe s okupiranog ukrajinskog teritorija, piše Reuters.

Ukrajina tjednima govori stanovnicima okupiranog juga da budu spremni i da se evakuiraju prije nego što krene u protuofenzivu. Ipak, upozorenje od ponedjeljka bilo je značajno jer je bilo upućeno stanovnicima Krima, koji je Rusija anektirala 2014., za razliku od područja koja je Rusija zauzela tijekom ovogodišnje invazije. Smatra se da je crnomorski poluotok izvan dometa ukrajinskog oružja, iako je nekoliko nedavnih eksplozija na ruskim vojnim lokacijama na Krimu to dovelo u pitanje. Kijev je odbio preuzeti odgovornost za incidente.

“Tražimo od stanovnika okupiranih teritorija, uključujući poluotok Krim, da slijede preporuke (ukrajinskih) dužnosnika tijekom mjera deokupacije”, rekao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak. “Posebno pripremiti sklonište za bombe, opskrbiti se dovoljnim količinama vode i napuniti prijenosne punjače. Sve će biti Ukrajina”, napisao je na Twitteru.

Ukrajinska protuofenziva: Kontradiktorne informacije

 





Komentari

komentar

You may also like