Švicarska se pridružila šestom krugu sankcija Europske unije protiv Rusije i Bjelorusije

Švicarska je podržala odluku Europske unije da usvoji šesti paket sankcija, uključujući embargo na sirovu naftu, protiv Rusije i Bjelorusije, objavila je vlada u priopćenju na svojoj internetskoj stranici, a prenosi Tass.

“Savezno je vijeće 10. lipnja donijelo odluku o usvajanju novih sankcija EU protiv Rusije i Bjelorusije”, stoji u priopćenju. Vlada je naložila Federalnom odjelu za ekonomske poslove “da prilagodi Pravilnik o mjerama u vezi sa situacijom u Ukrajini”, navodi se u priopćenju. Vlada je “odobrila sankcioniranje još preko 100 ruskih i bjeloruskih pojedinaca i entiteta.” “Švicarski popis sankcioniranih pojedinaca i subjekata stoga je identičan popisu Europske unije”, kazala je vlada.

Šesti paket ograničenja EU-a, usvojen 3. lipnja, uključuje embargo na sirovu naftu i određene rafinirane naftne derivate iz Rusije. U financijskom sektoru sada je zabranjeno pružanje usluga revizije i poslovnog savjetovanja.

Švicarska, koja nije članica Europske unije, pridružila se svim europskim sankcijama protiv Rusije zbog njezine ‘specijalne vojne operacije’ u Ukrajini, unatoč neutralnom statusu. Rusija je 7. ožujka objavila popis zemalja koje se bave aktivnostima koje smatra neprijateljskim, a na tom je popisu i Švicarska.

Medij: ‘Neutralna’ Europa se povlači





Komentari

komentar

You may also like