Tadžikistan će održati zajedničke vježbe s Rusijom i Uzbekistanom

Složene prilike u susjednom Afganistanu zabrinjavaju tadžikistansku vladu i ona već poduzima dodatne sigurnosne mjere radi zaštite svoje granice.

U tom smislu možemo promatrati i slijedeću vijest:

Od 5. do 10. kolovoza u tadžikistanskoj regiji Hhatlon, na poligonu “Harb-Maidon” održat će se zajedničke vježbe tadžikistanske vojske s vojnim kontingentima Rusije i Uzbekistana, izjavio je u ponedjeljak, 19. srpnja, zapovjednik ruskog Središnjeg vojnog okruga general-bojnik Aleksandar Lapin.

„Tijekom vježbe uvježbavat će se pripreme vođenja borbi od strane zajedničke skupine snaga radi uništavanja ilegalnih oružanih formacija koje su napale teritorij savezničke države”, izjavio je Lapin.

U ruskom SVO rečeno je kako će temelj njihovog vojnog kontingenta činiti postrojbe iz  ruske 201. vojne baze koja djeluje u Tadžikistanu, uključno planinske motorizirane postrojbe, tenkove, topništvo, kao i izdvojene posebne specijalne postrojbe Središnje vojne oblasti. Pored toga, u vježbe će biti uključeni stručnjaci za elektroničko ratovanje.

Podsjećamo: Afganistanu susjedne zemlje s velikom pozornošću prate sve što se događa na tlu te države nakon brzog povlačenja američkih i NATO snaga. Talibani su u međuvremenu preuzeli nadzor nad većim djelom zemlje, a u Dohi se nastavljaju pregovori između njihovih i predstavnika vlade u Kabulu, za sada bez uspjeha.





 

Komentari

komentar





You may also like