Tako se ne slavi najveći državni praznik! Srušili spomenik i zapalili zastavu SAD-a

U američkom gradu Baltimoreu, u saveznoj državi Maryland, jednom od najvećih američkih atlantskih luka, prosvjednici su srušili spomenik Kristoforu Kolumbu te ga odnijeli i bacili u more (pogledaj video ispod teksta). To se zbilo upravo na dan proslave američkog Dana nezavisnosti, 4. srpnja. Radi se o jednom, od ukupno tri spomenika tom poznatom talijanskom i svjetskom moreplovcu, koliko ih ima u tome gradu.

Istodobno, u glavnom gradu SAD-a, Washingtonu, prosvjednici su ispred Bijele kuće zapalili državnu zastavu SAD-a nakon prigodnog govora predsjednika Donalda Trumpa povodom tog najvećeg američkog nacionalnog praznika. Istodobno su uzvikivali parole protiv „ropstva, genocida i rata“, kao i „Amerika nikada nije bila velika“. Na mjesto događaja stigli su djelatnici policije.

Podsjećamo: u prigodnom govoru predsjednik Trump je, između ostaloga, kazao, kako su SAD pobjedile fašiste i komuniste a uskoro će i ljevičare. „Sada smo u procesu razbijanja radikalnih ljevičara, marksista, anarhista, poticatelja, pljačkaša – ljudi, koji u mnogim slučajevima ne znaju što čine“, izjavio je Trump. Kazao je kako vlada neće dozvoliti razularenoj masi rušiti spomenike, brisati povijest i voditi propagandu među djecom.

 

 





Komentari

komentar

You may also like